Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Адв. Михаил Екимджиев обясни в предаването Студио Хъ по

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Адв. Михаил Екимджиев обясни в предаването Студио Хъ по
Коментари Харесай

Адвокат Михаил Екимджиев: За небрежност при пандемия може да се осъди държавата в Страсбург

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Адв. Михаил Екимджиев изясни в предаването " Студио Хъ " по 7/8 тв каква е отговорността на страната при пандемия и какви наказания може тя да понесе при несъблюдение на отговорностите си:

" Има безапелационна пактика по правата на индивида в Европейския съд в Страсбург, че когато човешки живот е изгубен вследствие на непредприети ефикасни ограничения при предвидима опасност, страната е виновна. Тя има обвързване да предприеме механически дейности, тъй че да минимизира този риск. Ние видяхме какво се случи.

Два месеца беше затворена страната през март и април, сякаш с цел да се завоюва време, а вместо това идващите 4-5-6 месеца министър председателят като някакъв пубертет се забавляваше с джипката си, раздаваха се плажове на Марешки, хорчеха се милиарди за машини за убиване - изстребители и бойни кораби, с които Каракачанов се забавляваше, а нищо не се направи, с цел да се създадат асансьори в лечебните заведения, с цел да бъдат привлечени лекари от чужбина или българи да се върнат поради по-добри заплати.

Т.е. - това, за което ни лъжеха, че печелят време  при затварянето на страната през март и април, е към този момент едно пропиляно време за нашите очаквания. Сега, слушайки министъра на опазването на здравето, че ние сме отговорни, че сме се държали зле с лекарите и че не сме им вярвали, господин министър, ние имаме вяра на лекарите, само че не имаме вяра на политиците. И Борисов и министъра на защитата са патологични лъжци и когато ние не имаме вяра в държавността и не имаме вяра на тези хора, от които зависи здравето на околните ни, по какъв начин да имаме вяра, че тези ограничения са рационални и доброжелателни?!

Нито жителите, нито лекарите са отговорни за тази обстановка, а тези, които ни занимаваха с малоумния план за конституция на Борисов и на Данаил Кирилов, вместо в действителност да вземат решение проблеми, от които зависи животът и здравето на българските жители. Та всеки план, при който хора са подложени на нечовешко и унизително отнасяне, както тези хорица преди да починат на стълбите, пострадалите или околните им могат първо да сезират прокуратурата, откакто тя откри че не става въпрос за субективни неточности на равнище болница и съответни лекари. Когато се откри това, тогава към този момент може да бъде подадена тъжба в Струсбург. Може да се направи опит и в българските съдилища по чен 1 за отговорността на страната за непозволени административни бездействия, само че там не съм оптимист, заради неналичието на процедура по сходни проблеми. 

Ако е по виновност на страната, задоволително е да сезираме прокуратурата и в случай че това не е ефикасно следствие, тогава бихме могли със съществени шансове да се оплачем пред Европейския съд в Старсбург ", изясни интервюираният.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР